Subota, 27. Novembar 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Univerzitet u Sarajevu organizira 11. sajam stipendija

Srijeda, 22.09.2021. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu po jedanaesti put organizira svoj tradicionalni i jedinstveni Sajam stipendija u Bosni i Hercegovini. Kao i do sada, i ove godine ćemo prezentirati programe stipendiranja u Bosni i Hercegovini koji su dostupni našim studentima, nastavno/naučnom i nenastavnom osoblju kao i onima koji žele nastaviti školovanje ili se dodatno educirati u inostranstvu, saopćeno je na oficijelnoj web stranici Univerziteta u Sarajevu.

Na prethodnim sajmovima učestvovale su različite domaće i međunarodne institucije (vladine i nevladine organizacije, diplomatsko-konzularna predstavništva, centri civilnih inicijativa, lokalne zajednice, strane institucije, kulturni centri i ostali) koje predstavljaju različite oblike finansijske podrške (stipendije, jednokratnu finansijsku podršku, kredite, zajmove itd.) bh. građanima za studij u Bosni i Hercegovini i inostranstvu.

Posjetitelji Sajma su srednjoškolci, studenti dodiplomskih, postdiplomskih i doktorskih studija i sve druge osobe kojima su stipendije potrebne za kontinuirano profesionalno usavršavanje i cjeloživotno učenje.

Organizatori ističu da će ovaj put zbog epidemioloških mjera, 11. sajam stipendija biti održan virtuelno i trajati će dva dana: Prvi dan (srijeda, 20. oktobar 2021. godine, od 11:00 do 13:00 sati) rezervisan je za predstavljanje finansijskih i druge vrste podrške za studiranje i profesionalno usavršavanje u Bosni i Hercegovini, a drugog dana (četvrtak, 21. oktobar 2021. godine, od 11:00 do 13:00 sati) na sajmu će se predstaviti institucije koje nude podršku za studiranje i profesionalno usavršavanje u inostranstvu.

Svi posjetioci će se morati prethodno registrovati kako bi dobili mogućnost ulaska na virtuelni sajam, te ovim putem, Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu poziva sve zainteresovane institucije da nam se jave i registruju za učešće na 11. sajmu stipendija do 15. 10. 2021. godine, a sve informacije o sajmu, programu, te registraciji dostupne su na https://international.unsa.ba/11ss.

KONKURSI

Rok za prijavu: 15.12.2021. // Konkurs je otvoren još 18 dana.

Javni konkurs za dodjelu stipendija Opštine Kostajnica za školsku i akademsku 2021/22. godinu

Rok za prijavu: 06.12.2021. // Konkurs je otvoren još 9 dana.

Konkurs Općine Travnik za dodjelu stipendija redovnim studentima u akademskoj 2021/22. godini