Srijeda, 31. Maj 2023.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Raspisan konkurs za dodjelu stipendija studentima BPK-a Goražde za akademsku 2022/23. godinu

Četvrtak, 23.02.2023. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK raspisalo je konkurs za dodjelu 156 studentskih stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija za akademsku 2022/23. godinu.
 
Pravo učešća na konkursu za dodjelu stipendija imaju redovni studenti koji prvi put upisuju godinu studija na akreditovanoj visokoškolskoj ustanovi u BiH, uz uslov da imaju prebivalište na području BPK Goražde najmanje tri godine, da su državljani BiH, da ne primaju kredit ili stipendiju od drugog davaoca, te da nisu studenti koji studiraju u Goraždu.

"Po riječima resorne ministrice Adise Alikadić – Herić, povećan je iznos planiranih sredstava a time i pojedinačni iznos, a u odnosu na prethodnu godinu povećan je i cenzus za ostvarenje prava na stipendiju, po članu domaćinstva. U budžetu BPK Goražde za ovu godinu, za isplatu stipendija planirano je 200.000 KM, što je 50.000 KM više u odnosu na prethodnu godinu", navodi se u saopćenju Ministarstva. 
 
Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport ove godine će stipendirati tri grupe studenata, a studentske stipendije bit će u rasponu od 170 do 240 KM i isplaćivat će se u sedam jednakih rata.

Prijave za dodjelu studentskih stipendija dostavljaju se na adresu:
Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport
Bosansko - podrinjskog kantona Goražde
1. Slavene višegradske brigade broj 2a 73000 Goražde
ili neposredno na pisarnici u zgradi Vlade Bosansko - podrinjskog kantona Goražde.