Ponedjeljak, 14. Juni 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije Hrvatskog školskog fonda – Croatian Scholarship Fund (CSF) za šk. 2021/22. godinu

Ponedjeljak, 19.04.2021. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Hrvatski školski fond – Croatian Scholarship Fund (CSF) raspisao je konkurs za izbor novih stipendista u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, koji će primati godišnju stipendiju u iznosu od 2.000 USD. 
 
CSF će dodjelom ove stipendije pomagati nadarene studente tokom njihovog cjelokupnog studija na jednom od hrvatskih sveučilišta, a prijaviti se mogu učenici koji ove godine završavaju srednju školu u Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini te namjeravaju upisati prvu godinu preddiplomskog studija.
 
CSF je najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata koja je osnovana 1989. godine, a stipendira nadarene studente od 1993. Ovogodišnja stipendija će se uplaćivati u dva navrata godišnje po 1,000 USD, a može trajati i do pet godina, uključujući tri godine preddiplomskog i dvije godine diplomskog studija.
 
Pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti koji ove školske godine završavaju srednju školu u Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini te namjeravaju upisati prvu godinu preddiplomskog studija na jednom od hrvatskih sveučilišta. Uz to, važni kriteriji prilikom odabira studenata bit će izvrsnost tokom dosadašnjeg školovanja, imovinsko stanje te studij koji upisuje.
 
Za učešće na konkursu, zainteresirani trebaju podnijeti prijavu s popratnom dokumentacijom upravi Fonda najkasnije do 15. maja 2021.godine.
 
Prijava i informacije o potrebnim dokumentima nalaze se na ovom LINKU

KONKURSI

Rok za prijavu: 16.07.2021. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 2 dana.

Javni poziv Jericho Fondacije za dodjelu stipendija studentima I i II godine studija za ak. 2021/22. godinu

Rok za prijavu: 15.06.2021. // Konkurs je otvoren još 1 dan.

Konkurs Općine Velika Kladuša za dodjelu studentskih stipendija za ak. 2020/21. godinu