Srijeda, 31. Maj 2023.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Studentske stipendije Općine Jajce za akademsku 2022/23. godini

Ponedjeljak, 27.02.2023. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Općina Jajce raspisala je konkurs za dodjelu 140 stipendija redovnim studentima prvog ili drugog ciklusa studija u akademskoj 2022/23. godini, a studiraju na visokoškolskim državnim ustanovama u Bosni i Hercegovini ili izvan Bosne i Hercegovine i imaju prebivalište na području Općine.
 
Pravo prijave na konkursu imaju redovni studenti prvog i drugog ciklusa studija, državljani Bosne i Hercegovine sa stalnim mjestom boravka studenta i roditelja na teritoriji Općine, prvi put upisani na godinu studija, nisu stariji od 21. godinu kada upisuje prvu godinu studija i nisu stariji od 26. godina za ostale godine studija.

Pravo prijave na konkurs nemaju studenti apsolventi, studenti koji u tekućoj godini na istom ili drugom fakultetu upisuju istu godinu studija, vanredni studenti, studenti koji primaju stipendiju drugog pravnog lica ili institucije, studenti čija su mjesečna primanja-prihodi po članu porodice studenta veća od 70% prosječne neto plaće ostvarene u Federaciji BiH u prethodnoj godini, osim kandidata iz člana 8. tačka 1. podtačka 1.1. Odluke o kriterijima za dodjelu stipendija Općine Jajce.

Ove akademske godine Općina dodjeljuje ukupno 140 stipendija, a stipendije se dodjeljuju za deset (10) mjeseci akademske 2022/23. godine u mjesečim iznosima od po 100,00 KM.

Prijavu na Javni poziv za dodjelu stipendije u akademskoj 2022/23. godini sa javnim ispravama navedenim u tački III Javnog poziva, kandidati predaju na šalter sali Općine Jajce, neposredno ili putem pošte na adresu:Općina Jajce, Komisija za dodjelu stipendija, sa naznakom "Prijava na Javni poziv za dodjelu stipendija-ne otvarati", Nikole Šopa bb, 70101 Jajce,
 
Konkurs je otvoren do 15. marta 2023. godine, a za više detalja možete pogledati Javni poziv Općine Jajce za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2022/23. godinu.